Εκτύπωση
Κατηγορία: Βιογραφικά
0
0
0
s2sdefault

Η Αγγελική Πλόκα σπούδασε διεύθυνση χορωδίας, κλασικό τραγούδι, μουσική παιδαγωγική και μουσικολογία στο Royal Conservatoire The Hague της Ολλανδίας, στην Liszt Academy of Music (Kodály Institute) της Ουγγαρίας και στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ. Επιπλέον είναι αριστούχος πτυχιούχος Ανωτέρων Θεωρητικών και Πιάνου. Κατά τα χρόνια των σπουδών της υπήρξε υπότροφος της Ιnternational Kodály Society, του Ιδρύματος Α. Ωνάση και του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Μελέτησε διεύθυνση με τους Péter Erdei, Dr. Zoltán Pad, Jos van Veldhoven και Jos Vermunt. Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια διεύθυνσης των Daniel Reuss, Fredrik Malmberg, Grete Pedersen, καθώς και σε σεμινάρια τραγουδιού διακεκριμένων τραγουδιστών όπως Άρη Χριστοφέλλη, Σοφία Κυανίδου, Drew Santini, Capucine Chiaudani κ.ά.

Το 2015 επιλέχθηκε για το Tenso Masterclass for Conductors, που διοργανώνει η TENSO. Έκτοτε αποτελεί μέλος της ομάδας νέων μαέστρων της TENSO και έχει διευθύνει τις επαγγελματικές χορωδίες Cappella Amsterdam, Ηelsingin kamarikuoro και Det Norske Solistkor.

Έχει συνεργαστεί με χορωδίες σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει δώσει συναυλίες σε Ουγγαρία, Ισπανία, Ολλανδία και Ελλάδα. Είναι η μαέστρος της Leiderdorps Kamerkoor, της Lux Kamerkoor και της χορωδίας Concerto Cherise. Τον Ιούνιο του 2020 της ανατέθηκε η διεύθυνση της Χορωδία της Ε.Ρ.Τ., με την οποία εγκαινίασε μια σειρά ηχογραφήσεων και βιντεοσκοπήσεων για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Ως τραγουδίστρια έχει στο ενεργητικό της πρώτες εκτελέσεις έργων και ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συμμετείχε σε παραγωγές με την Χορωδία της Ολλανδικής Ραδιοφωνίας, στο πρότζεκτ Meesters & Gezellen 2016 και συνέπραξε με την Orkest de Ereprijs, υπό την διεύθυνση μαέστρων όπως Daniel Reuss, Sigvards Klava, Michael Gläser, Bernard Haitink, κ.ά.

Στον τομέα της μουσικής παιδαγωγικής έχει αναπτύξει επίσης έντονη δραστηριότητα. Συχνά προσκαλείται να δώσει σεμινάρια πάνω στη μουσική παιδαγωγική προσέγγιση του Zoltán Kodály. Δίδαξε στην Εθνική Χορωδία της Ολλανδίας (National Koren), ενώ από το 2016 διδάσκει μουσική θεωρία, ανάλυση και χορωδία στο Royal Conservatoire The Hague, καθώς και στο School for Young Talent (Royal Conservatoire The Hague).