Εκτύπωση
Κατηγορία: Εκδηλώσεις 2017
0
0
0
s2sdefault

 H Παιδική Χορωδία Σαμοθράκης του Συλλόγου Φίλων Μουσικής ''Αρμονίας Γένεσις'' συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στο 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017, στις 18:30, στο Δημαρχείο Πανοράματος, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Σταύρος Κουγιουμτζής» του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη. Το φεστιβάλ που διοργάνωνε το Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης», τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.
Στο φεστιβάλ συμμετείχαν επιπλέον οι εξής χορωδίες:
ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
υπο τη διεύθυνση της κας  Σοφίας Γιολδάση


ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ
υπό τη διεύθυνση της κας Στεφανίας Παπατζίκη
ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ «ΑΣΥΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» (33ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ)
υπό τη διεύθυνση της κας Πηνελόπης Μενούνου
ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ Ι.Ν. ΑΓΙΩΝ ΚΥΡΙΛΛΟΥ & ΜΕΘΟΔΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ υπό τη  διεύθυνση της κας Μαρίας Έμας Μελιγκοπούλου
ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΡΣΑΚΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
υπό τη διεύθυνση του κου Ηρακλή Παναγόπουλου

Η Παιδική Χορωδία Σαμοθράκης υπό τη διεύθυνση της κας Παναγιώτας Τηγανούρια -Αραβία παρουσίασε ένα πρόγραμμα από το ελληνικό, τοπικό αλλά και διεθνές ρεπερτόριο και συγκεκριμένα τα τραγούδια:
Μάνα μ’ καλέ, Μάρτη – Μάρτη χιονερέ, Ο βοσκός κι ο βασιλιάς, Λέλεκα παπά Χατζή, Κάτω στο γιαλό, Βγαίνει η βαρκούλα, Πεντοζάλη (κομμάτια βασισμένα σε ελληνικά παιδικά τραγούδια) Ελενίτσα, Μιαν ημέρα μοναχός μου (παραδοσιακά Σαμοθράκης)
Κουρνιαρίζω- ρίζομαι, Πάνω στην κούνια (παιχνιδοτράγουδα)
Siyahamba, Gaudede (μουσικές του κόσμου)
Τ΄ αστέρι του βοριά, Η μικρή Ραλλού (Μάνος Χατζιδάκις)
Κάποτε θα ρθουν να σου πουν (Θεοδωράκης/Παπαδόπουλος)
Γέρο νέγρο Τζιμ (Λοΐζος/Νεγρεπόντης)

Η Παιδική Χορωδία Σαμοθράκης που είχε μια εξαιρετική παρουσία στο φεστιβάλ και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, είχε την ευκαιρία να ακούσει και άλλες χορωδίες μεταξύ αυτών την παιδική χορωδία του Ι.Ν. Αγίων Μεθοδίων και Κυρίλλου.
Η συμμετοχή της χορωδίας σε τέτοιες δράσεις δημιουργεί στα παιδιά επιπλέον κίνητρα ενασχόλησης με τη μουσική και το χορωδιακό τραγούδι, τονώνει την αυτοπεποίθησή τους, ενθαρρύνει τη συλλογικότητα, ενισχύει τη δημιουργικότητα και την ανάγκη να μοιραστούν με το κοινό, τη χαρά και την πληθώρα των συναισθημάτων που νοιώθουν μέσα από την ενασχόληση τους με το Τραγούδι και τη Μουσική Τέχνη.