0
0
0
s2sdefault

Πριν από 10 σχεδόν χρόνια και έχοντας σαν στόχο, την προώθηση του πολιτισμού μέσα από την τέχνη της μουσικής και την επένδυση στο ντόπιο ανθρώπινο δυναμικό, προχωρήσαμε στη δημιουργία του συλλόγου μας. Φέτος για πρώτη φορά διαμορφώθηκε η νεανική χορωδία,

αποτελούμενη από παιδιά και νέους από 15 – 22 χρονών. Κάποια από αυτά είναι μαθητές και οι μισοί σχεδόν είναι φοιτητές, που ζουν τον περισσότερο καιρό, εκτός νησιού, με τη μουσική να αποτελεί βασικό ή παράλληλο θέμα των σπουδών τους..!


Μ' αυτή λοιπόν την ολιγομελή ομάδα των 13 ατόμων ψάχναμε μια αφορμή να βρεθούμε και να ξανατραγουδήσουμε όλοι μαζί, και αυτή δόθηκε με το 4ο διεθνές φεστιβάλ ''Antonio Vivaldi'' που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Pitesti της Ρουμανίας σε ένα χρονικό διάστημα που μας επέτρεπε να προχωρήσουμε. Έτσι μέσα στις διακοπές του Πάσχα βρεθήκαμε 5 φορές..! για να δουλέψουμε ένα αρκετά μεγάλο ρεπερτόριο, ωστόσο γνωστό από παλιά...
Στη Ρουμανία ''ανοίξαμε'' την πρώτη μέρα του φεστιβάλ, μαζί με άλλες δύο χορωδίες με μια συναυλία 40 λεπτών, με κομμάτια βασισμένα τόσο στην τοπική μουσική παράδοση της Σαμοθράκης, όσο και στο διεθνές χορωδιακό ρεπερτόριο.
Τη δεύτερη μέρα συμμετείχαμε και στο διαγωνιστικό μέρος, γιατί συνήθως η ιδέα του διαγωνισμού και της αναμονής μιας κρίσης μας κάνει πιο ευρηματικούς, πιο σκεπτόμενους, πιο υπεύθυνους και πιο συγκεντρωμένους στους μουσικούς μας στόχους και βοηθάει το σύνολο να εξελίσσεται και να προοδεύει..!

Η νεανική χορωδία του ΣΦΜΣ ''Αρμονίας Γένεσις'' μεταξύ άλλων 7 πολυμελών χορωδιών, από Ελλάδα και Ρουμανία, διαγωνίσθηκε σε δύο κατηγορίες συγκεκριμένα στην κατηγορία των Παιδικών Νεανικών Χορωδιών (Gategory C- Children-Youth Choirs) και στην κατηγορία Παραδοσιακής Μουσικής (Gategory F-Folk Choirs) συγκεντρώνοντας τη μεγαλύτερη βαθμολογία! ώστε να τη φέρει στην πρώτη θέση, σε κάθε μία από τις δύο παραπάνω κατηγορίες, στον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Τα δύο προγράμματα που παρουσίασε η νεανική χορωδία Σαμοθράκης τα τραγούδησε a cappela. Το πρώτο με έργα των Γ. Κωνσταντινίδη, Μ. Κανά, Χ. Σαμαρά και Μ. Χατζιδάκι και το δεύτερο με 7 κομμάτια βασισμένα στην πλούσια μουσική παράδοση της Σαμοθράκης.

Κύριο μέλημα της νεανικής χορωδίας του ΣΦΜΣ ''Αρμονίας Γένεσις'' είναι να παραμείνει ενωμένη και να εξελίσσεται μουσικά, συμβάλλοντας όχι μόνο στην κατανόηση, διατήρηση και διάδοση της πλούσιας μουσικής παράδοσης του τόπου μας, αλλά και στη γνωριμία και ερμηνεία έργων από το διεθνές χορωδιακό ρεπερτόριο. Παράλληλα άλλος στόχος της νεανικής χορωδίας είναι με τη δύναμη της μουσικής να επηρεάζει θετικά την προσωπικότητα των ανθρώπων, να διαμορφώνει συνειδήσεις και να επιδρά ευεργετικά στις κοινωνικές σχέσεις και δομές καλλιεργώντας τη συλλογική συνείδηση σε τοπικό και υπερτοπικό επίπεδο..!