Εκτύπωση
Κατηγορία: Εκδηλώσεις 2011
0
0
0
s2sdefault

Ο Μουσικός Ιούνιος σηματοδοτεί το τέλος της χρονιάς και την ολοκλήρωση των δράσεων σχετικά με το εκπαιδευτικό έργο του Συλλόγου Φίλων Μουσικής «Αρμονίας Γένεσις». Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Ιούνιος είναι το διάστημα όπου πραγματοποιούνται οι εξετάσεις των μαθητών με αφορμή την ολοκλήρωση των μουσικών εργαστηρίων (πιάνου, κιθάρας, κρουστών, σαντουριού).

Επίσης γίνονται μια σειρά από μαθητικές συναυλίες εντός ή εκτός της αίθουσας του Συλλόγου. Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων του Μουσικού Ιούνη αποτελεί η συναυλία της Παιδικής Χορωδίας αφιερωμένη στην Παγκόσμια ημέρα της Μουσικής  την 21η Ιουνίου, όπως και η τελική συναυλία των Μουσικών Συνόλων.

Φέτος το ρεπερτόριο των δύο συναυλιών περιλαμβάνει τραγούδια και μουσικές από την τοπική μουσική παράδοση του νησιού με σκοπό την διατήρηση και διάδοση αυτής στις νεότερες γενιές. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό μουσικό υλικό που εκτός της σύνδεσή στου με τοπικά έθιμα και παραδόσεις, μπορεί να αναδημιουργηθεί, να τροποποιηθεί, να διασκευαστεί και να ενορχηστρωθεί  για παιδική χορωδία και για μικρότερα ή μεγαλύτερα μουσικά σύνολα.