0
0
0
s2sdefault

Η Yasmin Folini είναι αριστούχος πτυχιούχος της Liszt Ferenc Academy of Music στον τομέα της Μουσικής Παιδαγωγικής. To 2014 με υποτροφία του ουγγρικού κράτους ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές (ΒΑ in General Music Studies with Kodály Emphasis) και το 2015 τις μεταπτυχιακές της σπουδές (ΜΑ in Kodály Music Pedagogy) με Άριστα – Tιμητική Διάκριση. Το  2018 έλαβε το δίπλωμά της στην Παιδαγωγική Κλάρα Κόκας (Klára Kokas) από το Ίδρυμα Kokas Klára Agape (Kokas Klára Agape Zene-életöröm Alapítvány) στη Βουδαπέστη.

Από τον Σεπτέμβριο του 2015 αποτελεί μέλος του διδακτικού προσωπικού του Kodály Institute της Liszt Academy of Music όπου διδάσκει κυρίως Σολφέζ και Μουσική Θεωρία. Έχει διδάξει σε σεμινάρια Kodály σε Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Πορτογαλία, Νότια Κορέα, Σλοβενία, Ρουμανία και Εσθονία.

Η Yasmin είναι απόφοιτος του Πειραματικού Μουσικού Σχολείου Παλλήνης και αριστούχος πτυχιούχος Αρμονίας του Ωδείου Athenaeum. Έχει λάβει διακρίσεις και βραβεία σε διαγωνισμούς πιάνου και έχει συμμετάσχει σε masterclasses Πιάνου και Μουσικής Δωματίου με τους P.Nagy, D.Blumenthal, B.Berman, J.Colom, M.Gouveia, μεταξύ άλλων.

Από το 2015 μέχρι το 2022 υπήρξε μέλος της χορωδίας New Ferenc Liszt Chamber Choir (Új Liszt Ferenc Kamarakórus) και έχει συνεργαστεί με μαέστρους όπως, László Norbert Nemes, Grete Pedersen, Péter Erdei, Ko Matsushita κ.α.

Από το 2022, η Yasmin ζει στην Αθήνα και εργάζεται στο ωδείο Athenaeum ενώ παράλληλα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Kodály Institute μέσω διαδικτυακών μαθημάτων. Από τον Σεπτέμβριο του 2022  συνεχίζει τις σπουδές του πιάνου στο Ωδείο Αθηνών στην τάξη του Θοδωρή Τζοβανάκη και αντίστιξης με τον Παναγιώτη Αδάμ.