0
0
0
s2sdefault

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
''Τραγουδώντας με τα φτερά της Νίκης''
5ο Χορωδιακό Εργαστήρι & Συνάντηση Χορωδιών
ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018


Το Μουσικό Εργαστήρι & Συνάντηση Χορωδιών ''Τραγουδώντας με τα φτερά της Νίκης'', παρέχει μοναδικές χορωδιακές εμπειρίες και μουσικές γνώσεις  και απευθύνεται:
1. σε παιδιά, εφήβους και νέους που είναι μέλη χορωδιών ή μικρότερων φωνητικών συνόλων
2. σε μαέστρους, μουσικοπαιδαγωγούς και φοιτητές  μουσικής,  με σκοπό να αναβαθμίσει την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στον τομέα του χορωδιακού τραγουδιού αλλά και στον τομέα της μουσικής παιδείας και 

3. σε χορωδίες που θέλουν να παρουσιάσουν μέρος του ρεπερτορίου τους, ώστε να αναδείξει τη χορωδιακή μουσική γενικότερα.


 Προσκεκλημένος μαέστρος του εργαστηρίου είναι ο Αντώνης Κοντογεωργίου, καταξιωμένος μουσικός και για πολλά χρόνια διευθυντής της χορωδίας της ΕΡΤ, με πλούσια εμπειρία, με μοναδικό και αξιόλογο έργο στο τομέα του χορωδιακού τραγουδιού, προκειμένου να πραγματοποιήσει μια σειρά σεμιναρίων, που θα απευθύνονται σε χορωδούς, μουσικοπαιδαγωγούς και μαέστρους χορωδιών. Επιπλέον φέτος θα γίνουν ατομικά μαθήματα τραγουδιού με την εξαίρετη υψίφωνο – μονωδό  Μίσα Ικεούτσι. Επίσης θα λειτουργήσει ένα μουσικοπαιδαγωγικό εργαστήρι με τη Γιώτα Τηγανούρια.

Το 5ο Χορωδιακό Εργαστήρι & Συνάντηση Χορωδιών ''Τραγουδώντας με τα φτερά της Νίκης'' που διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σαμοθράκης ''Αρμονίας Γένεσις'' με τη στήριξη του Δήμου Σαμοθράκης, θα πραγματοποιηθεί στη Σαμοθράκη από τις 26 Αυγούστου έως τις 1 Σεπτεμβρίου 2018.
Το 5ο Χορωδιακό Εργαστήρι περιλαμβάνει:
1. Διδασκαλία των προεπιλεγμένων έργων προς τους χορωδούς, με ενεργή συμμετοχή και των μαέστρων – εκπαιδευτικών, με τον Αντώνη Κοντογεωργίου.
2. Σεμινάριο Διεύθυνσης Χορωδίας, όπου θα επιλυθούν βασικά ζητήματα διεύθυνσης χορωδίας, με τον Αντώνη Κοντογεωργίου.
3. Σεμινάριο τραγουδιού όπου θα αναλυθούν βασικά ζητήματα τεχνικής μέσα από ατομικά μαθήματα τραγουδιού, με τη Μίσα Ικεούτσι
4. Μουσικοπαιδαγωγικό Σεμινάριο, όπου θα αναλυθεί το πως προσεγγίζουμε το μουσικό αλφάβητο μέσα από το τραγούδι, σε παιδιά που ξεκινούν τις μουσικές τους σπουδές, με τη Γιώτα Τηγανούρια.
5. Συναυλίες χορωδιών με αποκορύφωμα την κεντρική συναυλία του εργαστηρίου σε διεύθυνση του Αντώνη Κοντογεωργίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
5ου Χορωδιακού Εργαστηρίου & Συνάντηση Χορωδιών
''Τραγουδώντας με τα φτερά της Νίκης''

Κυριακή 26 Αυγούστου
15:00 άφιξη χορωδιών
17:30-19:00 χορωδιακό εργαστήρι με τον Αντώνη Κοντογεωργίου
19:00-20:20 σεμινάριο δ/νσης χορωδίας
20:30 -10:00 συναυλίες χορωδιών

Δευτέρα 27 Αυγούστου
10:00 -12:30 χορωδιακό εργαστήρι
12:45 – 14:15 σεμινάριο δ/νσης χορωδίας και με την παρουσία της εργαστηριακής χορωδίας
17:00-19:00  χορωδιακό εργαστήρι
19:15-20:20 σεμινάριο δ/νσης χορωδίας
20:30 -10:00 συναυλίες χορωδιών

Τρίτη 28 Αυγούστου
10:30- 12:00 χορωδιακό εργαστήρι
12:15- 14:00 σεμινάριο δ/νσης χορωδίας και με την παρουσία της εργαστηριακής χορωδίας
20:00 – 10:00 συναυλίες χορωδιών & Συναυλία χορωδιακού εργαστηρίου με τη διεύθυνση του Αντώνη Κοντογεωργίου
απονομή βεβαιώσεων συμμετοχής στο εργαστήρι στους χορωδούς
μπουφέ για όλους τους συμμετέχοντες

 Τετάρτη 29 Αυγούστου
9:30 – 13:30 εκδρομή ξενάγηση των χορωδιών στα αξιοθέατα του νησιού
11:00-13:00 σεμινάριο δ/νσης χορωδίας & απονομή βεβαιώσεων συμμετοχής

- Από Τρίτη απόγευμα 28 Αυγούστου έως Παρασκευή 31 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήρι τραγουδιού με τη Μίσα Ικεούτσι και το μουσικοπαιδαγωγικό εργαστήρι με τη Γιώτα Τηγανούρια (αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί).

Παρασκευή 31 Αυγούστου
18:00-20:00 πρόβα – σεμινάριο προς τις χορωδίες με τον Αντώνη Κοντογεωργίου

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου
20:30- 10:30 συναυλίες χορωδιών

Ο αριθμός της συμμετοχής των χορωδιών για το χορωδιακό εργαστήρι 26-29 Αυγούστου είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής για το χορωδιακό εργαστήρι μέχρι: Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής για το εργαστήρι τραγουδιού, το μουσικοπαιδαγωγικό εργαστήρι και τη συνάντηση χορωδιών μέχρι: Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Η αίτηση συμμετοχής θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες συμμετοχής στο τηλέφωνο: 6978917540


Με εκτίμηση
Για το  Δ. Σ. του Συλλόγου

Ο πρόεδρος

Καραγιάννης Χαράλαμπος

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ- ΑΝΤΩΝΗ  ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ
O Αντώνης Κοντογεωργίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Θεωρητικά, πιάνο και τραγούδι και συνέχισε τις σπουδές του στο R. Strauss Konservatorium του Μονάχου και κυρίως στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου, από την οποία αποφοίτησε με δύο διπλώματα-Magister: διεύθυνση χορωδίας και ορατορίου-λιντ. Παρακολούθησε επίσης μαθήματα στην καλοκαιρινή Ακαδημία Μοτσαρτέουμ του Ζάλτσμπουργκ, καθώς και στα τμήματα αριστούχων τραγουδιού της Ζυρίχης. Έχει βραβευτεί στον Διεθνή Διαγωνισμό "Μαρία Κάλλας" στο λιντ-ορατόριο και έχει τιμηθεί με το Βραβείο Σ. Μοτσενίγου της Ακαδημίας Αθηνών. Κατά καιρούς οργάνωσε και διηύθυνε πολλές χορωδίες. Δίδαξε μουσική στο Κολέγιο Anatolia, σε πολλά ωδεία, σε 21 σεμινάρια και οργάνωσε πολλές συναντήσεις χορωδιών. Δημοσίευσε πολλά ειδικά άρθρα και πραγματοποίησε τρεις χορωδιακές εκδόσεις, 14 δισκογραφικές παραγωγές και πάνω από 600 ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές. Το 1977, με πρόσκληση του τότε διευθυντή του Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΤ Μάνου Χατζιδάκι, επέστρεψε από τη Γερμανία στην Ελλάδα, όπου για πρώτη φορά οργάνωσε χορωδία στην Ελληνική Ραδιοφωνία, τη Χορωδία του Τρίτου Προγράμματος, τη σημερινή Χορωδία της ΕΡΤ, της οποίας είναι μόνιμος διευθυντής. Υπήρξε από τα βασικά στελέχη του Τρίτου Προγράμματος του Μάνου Χατζιδάκι. Είναι επίσης διευθυντής της Χορωδίας Μακεδονίας, της Χορωδίας του Ωδείου Αθηνών, πρόεδρος της καλλιτεχνικής επιτροπής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και σύμβουλος του Κέντρου Χορωδιακής Πράξης του Υπουργείου Πολιτισμού στην Κεφαλλονιά. Ως σολίστ ή μαέστρος πραγματοποίησε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό πάνω από 1.000 παραστάσεις και συνεργάστηκε με τις περισσότερες ελληνικές ορχήστρες καθώς και με πολλές ξένες. Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει 113 χορωδιακά έργα με ορχήστρα (από τα οποία 65 τα παρουσίασε σε πρώτη ελληνική εκτέλεση), 750 άλλα χορωδιακά, 19 όπερες και πάνω από 800 λίντερ. Πολλοί Έλληνες συνθέτες του έχουν αφιερώσει έργα τους.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ - ΜΙΣΑ ΙΚΕΟΥΤΣΙ
Μονωδός, Υψίφωνος
Γεννήθηκε στην Ιαπωνία. Πήρε τα πρώτα της μαθήματα στο τραγούδι στο Τόκυο. Το 1968 κέρδισε υποτροφία της Ελβετικής Πρεσβείας στο Τόκυο και μετέβη για σπουδές ερμηνείας ληντ και ορατορίου στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου [Hochschule für Musik und Theater München]. Στη συνέχεια κέρδισε και άλλες υποτροφίες από την Γερμανική Κυβέρνηση και από τα τμήματα αριστούχων τραγουδιού της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Ζυρίχης [Zürcher Hochschule der Künste]. Πήρε έπαινο στο διεθνή διαγωνισμό Μαρία Κάλλας. Υπήρξε σολίστ στην όπερα της Ουλμ. Μελέτησε γερμανική όπερα και ορατόριο με τη Μαρία Στάντερ. Στην Ελλάδα συμμετείχε σε συναυλίες με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκη, Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, Χορωδία της. Δίδαξε φωνητική στο Ωδείο Αθήναιον [Athenaeum] και ανήκει στα ιδρυτικά στελέχη του σολιστικού φωνητικού συνόλου «Οι Τραγουδιστές». Επιπλέον, υπήρξε καθηγήτρια μονωδίας στο Εθνικό Ωδείο από το 1986, καθώς επίσης στο Ωδείο Κόνταλυ στο Χαλάνδρι Αττικής. Δ. Τηλιακός, Λ. Τουμάρας, Γ. Αντωνίου, Μαίρη- Έλεν Νέζη κ.α. ήταν μερικοί από τους μαθητές της. Με την ΕΛΣ συνεργάστηκε κατά τις καλλιτεχνικές περιόδους 1989/90 και 1990/91, συμμετέχοντας στις παρουσιάσεις της όπερας Ο μαγικός αυλός [Die Zauberflöte], όπου ερμήνευσε τον ρόλο της Παμίνας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ-  ΓΙΩΤΑ ΤΗΓΑΝΟΥΡΙΑ
Διδάκτωρ Εθνομουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μουσικοπαιδαγωγός, Μουσικός. Γεννήθηκε στη Σαμοθράκη από οικογένεια λαϊκών μουσικών. Σε ηλικία πέντε χρονών άρχισε να παίζει παραδοσιακή μουσική «πρακτικά». Πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. και κατέχει τα πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας (τάξη Κ. Σιέμπη) & Δίπλωμα Κλασικών Κρουστών(τάξη Α. Βασιλειάδη) του Κρατικού Ωδείου Θεσ/νικης, καθώς και το πτυχίο Πιάνου με καθηγήτρια τη Δόμνα Ευνουχίδου. Το 2007 εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Τ.Μ.Σ. του Πανεπιστημίου Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο της Εθνομουσικολογίας με επιβλέποντα ερευνητή τον καθηγητή Λάμπρο Λιάβα.
Συμμετείχε σε μουσικοπαιδαγωγικά σεμινάρια, των Dalcroze & Orff και του Κodaly στο Κέτσεμετ της Ουγγαρίας (2001 & 2003), καθώς και σε σεμινάρια πιάνου,  θεωρητικών, διεύθυνσης χορωδίας και τραγουδιού με τους: Τότσιου, Μπακοπούλου, Altinok, Τραυλό,  Μπαλτά, Αντωνίου, Αλεβίζο, Κοντογεωργίου, Σακά, Μπάκα. Έχει πραγματοποιήσει εισηγήσεις σε ημερίδες, επιστημονικά μουσικολογικά, εκπαιδευτικά και μουσικοπαιδαγωγικά συνέδρια. Έχει διδάξει και οργανώσει πολλά μουσικά εργαστήρια και σεμινάρια. Εφαρμόζει καινοτόμες πρωτοβουλίες σε σχέση με το εκπαιδευτικό έργο και έχει υλοποιήσει πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα. Έχει γράψει σειρές μουσικοπαιδαγωγικών βιβλίων και έχει γράψει και επεξεργαστεί πολλά τραγούδια για παιδικές και νεανικές χορωδίες.
Από το 2007 διδάσκει και διευθύνει την «Παιδική- Νεανική Χορωδία Σαμοθράκης» του «Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σαμοθράκης: Αρμονίας Γένεσις» του οποίου υπήρξε ιδρυτικό μέλος. Ως μαέστρος της χορωδίας έχει διακριθεί σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς: διεθνής διαγωνισμός ''Αντόνιο Βιβάλντι'' (πρώτη θέση 2018), διεθνής διαγωνισμός Interkultur (χρυσό δίπλωμα 2016), περιφερειακό φεστιβάλ //Κάτω απ' το ίδιο ουρανό// (1ο βραβείο 2010). Συμμετείχε σε χορωδιακά σύνολα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. Υπήρξε μέλος της ομάδας ''Μουσικό Πολύτροπο'' που ερμήνευε ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια. Παράλληλα μελετά την ελληνική παραδοσιακή μουσική, μέσα από τη φωνητική ερμηνεία και το ελληνικό σαντούρι δίνοντας συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Τα τελευταία 3 χρόνια έχει δημιουργήσει τη μουσική ομάδα ''Ηχοϋφάντες'' η οποία εστιάζει στην ερμηνεία ελληνικών παραδοσιακών τραγουδιών και μουσικής. 

 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

5ο Χορωδιακό Εργαστήρι και Συνάντηση Χορωδιών
Σαμοθράκη 26 Αυγούστου – 2 Σεπτεμβρίου 2018
'' Τραγουδώντας με τα φτερά της Νίκης''
Δήλωση Συμμετοχής

Στοιχεία Χορωδίας
επωνυμία
ταχυδρομική διεύθυνση
Τ.Κ.- πόλη          
τηλέφωνο επικοινωνίας
διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείουΣτοιχεία συμμετέχοντα
ονοματεπώνυμο
κινητό τηλέφωνο
διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείουΣτοιχεία Χορωδιακού Συνόλου
Αριθμός  χορωδών
Παιδική Χορωδία  (2φωνη, 3φωνη, 4φωνη κλπ)
Μεικτή
Χορωδία
Χορωδία Ομοίων Φωνών
συμπληρώστε ακριβή αριθμό
Ι φωνή   
ΙΙ φωνή 
ΙΙΙ φωνή
ΙV φωνή


Soprani
Alti
Tenori
Bassi
Soprani I
SopraniII

AltiI
AltiII


- Το κάθε χορωδιακό σύνολο μπορεί να παρουσιάσει ρεπερτόριο δικής του επιλογής, με χρονική διάρκεια 20-30 λεπτά.
- Τα κομμάτια του σεμιναρίου θα σας σταλθούν για μελέτη, μέσα μέχρι τέλος Μαΐου του 2018, μετά την αποστολή της δήλωσης συμμετοχής σας
Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να αποσταλούν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.:
για το χορωδιακό εργαστήρι μπορεί το αργότερο έως και τις 31 Μαΐου 2018
 για το εργαστήρι τραγουδιού, το μουσικοπαιδαγωγικό εργαστήρι και τη συνάντηση χορωδιών μέχρι: Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Πληροφορίες στο  τηλέφωνο: 6978917540