0
0
0
s2sdefault

 Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης που γιορτάζεται στις 21 Μαρτίου, αλλά και με αφορμή την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821, η Παιδική και μέλη της Νεανικής Χορωδίας, του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σαμοθράκης ''Αρμονίας Γένεσις'',

παρουσίασαν τραγούδια και μελοποιημένα ποιήματα, συνθετών και ποιητών που είναι εμπνευσμένα από την επανάσταση των Ελλήνων του 1821, όπως ο Χ. Λεοντής, Ν. Μαυρουδής, Μ. Χατζιδάκις, Σ. Ξαρχάκος, Μ. Λοΐζος, Δ. Σαββόπουλος και των ποιητών Δ. Σολωμού, Μακρυγιάννη, Ν. Γκάτσου, Ι. Καμπανέλλη.Η εκδήλωση έγινε το Σάββατο βράδυ 24 Μαρτίου 2018 στο ''Φιδέλειο'' πνευματικό κέντρο.

 Παρόλο που τα κομμάτια δουλεύτηκαν για λιγότερο από ένα μήνα, και σχεδόν τα μισά παιδιά ηλικίας β δημοτικού..! ήταν νέα μέλη της χορωδίας, παρακολουθώντας σολφέζ και χορωδία για λιγότερο από ένα εξάμηνο, παρουσιάζονταν για πρώτη φορά στο κοινό με ένα πιο ''απαιτητικό'' ρεπερτόριο, ενσωματώθηκαν με επιτυχία μέσα στην ομάδα και ανταποκρίθηκαν με αξιοθαύμαστο τρόπο στα μουσικά ζητούμενα.!