0
0
0
s2sdefault

 Άλλη μια μαθητική μουσική χρονιά έφτασε στο τέλος της και ο ΣΦΜΣ ''Αρμονίας Γένεσις'' διοργάνωσε μια εκδήλωση αφιερωμένη στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής που γιορτάζετε στις 21 Ιουνίου. Την ημέρα με το περισσότερο φως, και το φως συνδέεται με τον ήχο,

με τη μουσική, τη τέχνη των Μουσών, που ήδη από την αρχαιότητα στην Ελλάδα και σε άλλους αρχαίους πολιτισμούς, τονίζεται η θεϊκή προέλευση αυτής της τέχνης!!..
Η Μουσική δεν είναι μόνο η τέχνη που θεραπεύει, δεν είναι μόνο σύμβολο ψυχικής έμπνευσης και ανάτασης! αλλά είναι και αυτή που καλλιεργεί την προσωπικότητα και το πνεύμα!
Τα παιδαγωγικά της οφέλη είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα. Τα παιδιά που ασχολούνται με τη μουσική αποκτούν μεγαλύτερη ικανότητα συγκέντρωσης, καλύτερη μνήμη, αποκτούν πειθαρχία στη μελέτη τους και αποκτούν μεγαλύτερη δυνατότητα ανεξαρτησίας κινήσεων. Μαθαίνουν να συνεργάζονται καλύτερα με άλλα παιδιά και να έχουν καλύτερη δυνατότητα ακρόασης του διπλανού τους, άρα και μεγαλύτερη ικανότητα επικοινωνίας. Ο Αριστοτέλης πιστεύει ότι η μουσική τείνει προς την αρετή, επειδή διαπλάθει το ήθος. Επίσης εκπαιδεύει τη φρόνηση και μαθαίνει τον άνθρωπο να απολαμβάνει σωστά και να περνάει ευχάριστα τις ώρες της ανάπαυσης.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 17 Ιουνίου, στο φιδέλειο πνευματικό κέντρο, παρουσίασαν ένα πρόγραμμα οι εκκολαπτόμενοι πιανίστες του συλλόγου με τα μουσικά σύνολα, οι λιλιπούτειοι μαθητές της Μουσικής Προπαιδείας, της Προχορωδίας και τα παιδιά της Παιδικής Χορωδίας..!

https://www.facebook.com/sfmsag12345/videos/1855499034758050/