0
0
0
s2sdefault

Η Παιδική- Νεανική Χορωδία Σαμοθράκης του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σαμοθράκης ''Αρμονίας Γένεσις'' έλαβε μέρος με επιτυχία, στο 2ο Χριστουγεννιάτικο Χορωδιακό Φεστιβάλ στην Αλεξανδρούπολη στις 17 Δεκεμβρίου 2016, που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και

τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης. Το φεστιβάλ που έγινε το διήμερο 17 και 18 Δεκεμβρίου στο πνευματικό κέντρο του Αγίου Νικολάου, φιλοξένησε πολλές χορωδίες σχολείων, ωδείων και συλλόγων του Έβρου. Η Χορωδία μας τραγούδησε την πρώτη μέρα του φεστιβάλ και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές. Τα παιδιά της Χορωδίας Σαμοθράκης φιλοξενήθηκαν στους χώρους της κατασκήνωσης ''Ουρανούπολης'' στη Μάκρη και μεταφέρθηκαν από τη Μάκρη στην Αλεξανδρούπολη με λεωφορεία που είχε οργανώσει η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου ειδικά για τη χορωδία Σαμοθράκης. 

Ευχαριστούμε θερμά τους παραπάνω φορείς για τη φιλοξενία της χορωδίας μας, και τη στήριξη του έργου μας, όπως επίσης ευχαριστούμε και την εταιρεία ΣΑΟΣ για την έκπτωση κατά 50% στα εισιτήρια του πλοίου.

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016, η Παιδική - Νεανική Χορωδία Σαμοθράκης έδωσε μια Χριστουγεννιάτικη Συναυλία στον Ιερό Ναό της Παναγίας Καμαριώτισσας με θρησκευτικούς ύμνους, ελληνικά παραδοσιακά κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλον τον κόσμο. Στη συναυλία της χορωδίας συμμετείχαν με χαρά και χορωδοί που τώρα είναι φοιτητές/τριες και ήρθαν στο νησί για τις διακοπές των Χριστουγέννων, καθώς και οι μικροί χορωδοί των νέων τμημάτων της Μουσικής Προπαιδείας και της Προχορωδίας που λειτουργούν φέτος στο σύλλογο. Όλοι οι χορωδοί από τους πιο μικρούς μέχρι τους πιο μεγάλους, καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο, που παρακολουθούσε με ενθουσιασμό τη συναυλία. Και η Μουσική με τη δύναμή της και μέσα από τις παιδικές και νεανικές φωνές, έδωσε τα μηνύματα της χαράς, της αισιοδοξίας και της αγάπης που φέρνει η γέννηση του Χριστού στον κόσμο.

Την Παραμονή Χριστουγέννων μέλη της Παιδικής - Νεανικής Χορωδίας καθώς και του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σαμοθράκης ''Αρμονίας Γένεσις'' είπαν τα κάλαντα στα χωριά του νησιού στα Αλώνια, στον Προφήτη Ηλία και στο Λάκκωμα.