0
0
0
s2sdefault

Μετά λοιπόν από δύο χρόνια εγκλεισμού και στέρησης από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και παραστάσεις, διοργανώσαμε μια μαθητική μουσική παράσταση αφιερωμένη και στην Πανευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής που γιορτάζουμε στις 21 Ιουνίου. Είναι η μέρα με το περισσότερο Φως! Και ήδη από την αρχαιότητα το Φως συνδέεται με τον Ήχο, με τη Μουσική, που είναι η Τέχνη των Μουσών και έχει Θεϊκή  προέλευση.!! Η Μουσική δεν είναι μόνο η Τέχνη που Θεραπεύει, δεν είναι μόνο Σύμβολο Ψυχικής Ανάτασης και Έμπνευσης..! αλλά είναι κι αυτή που καλλιεργεί τον Χαρακτήρα και το Πνεύμα! Τα παιδαγωγικά της οφέλη είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα. Τα παιδιά που ασχολούνται με τη μουσική αποκτούν μεγαλύτερη ικανότητα συγκέντρωσης, καλύτερη μνήμη,  αποκτούν αυτοεκτίμηση και αυτοσεβασμό, ανεξαρτησία κινήσεων, μαθαίνουν να συνεργάζονται, να ακούν και να επικοινωνούν καλύτερα με

τους γύρω τους.  Ο  Αριστοτέλης πιστεύει  ότι η μουσική τείνει προς την αρετή, επειδή διαπλάθει το ήθος και εκπαιδεύει τη φρόνηση..!
Η μουσική όμως για να μας δώσει όλα αυτά τα Οφέλη της απλόχερα χρειάζεται κανείς να ασχοληθεί μαζί της, να της αφιερώσει χρόνο μελέτης, με συγκέντρωση, με επιμονή, με υπομονή, με αυτοπειθαρχία, με σεβασμό και αξιοπρέπεια..!

Το πρόγραμμα της παράστασης αυτής περιελάμβανε τα εξής:
Ξεκινήσαμε με ένα Μουσικό Παραμύθι «Από το πυκνό δάσος… στο πηγάδι της Γερακίνας» που παρουσίασε το τμήμα της Μουσικής Προπαιδείας και Προχορωδίας το οποίο βέβαια πλαισιώθηκε και στηρίχτηκε από την Παιδική Χορωδία που αγκάλιασε τους λιλιπούτειους χορωδούς και τους μύησε σιγά - σιγά στο χορωδιακό τραγούδι..!
Στη συνέχεια τα Μουσικά Σύνολα παρουσίασαν Παιδικά Τραγούδια και Παραδοσιακές Μουσικές, ενώ τα παιδιά της νεοσύστατης Χορευτικής Ομάδας χορεψαν σε όσα απ’ αυτά ήταν και χοροί.  
Τέλος η Παιδική- Νεανική Χορωδία, και με τη συμμετοχή μιας μικρής Φωνητικής Ομάδας Ενηλίκων, παρουσίασε 5 τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, ένα πρόγραμμα που δουλέψαμε με τα παιδιά μετά τον πρώτο χρόνο της καραντίνας και μπορέσαμε τη μέρα αυτή να παρουσιάσουμε ένα μικρό δείγμα αυτής της δουλειάς, που πλαισιώθηκε από τις σκέψεις, τις απόψεις και τη φιλοσοφία ζωής του Μεγάλου Έλληνα Μουσουργού που θα πρέπει να τις κουβαλάμε μέσα μας φυλακτό, να τις έχουμε σκαλίσει σε μάρμαρο όπως είπε κάποιος, για να τις βλέπουμε συνέχεια και να παίζουν το ρόλο νόμων στις ζωές μας!
Ευχαριστούμε τη Μυρσίνη Λενούδια και τη Νεκταρία Χατέλου που οργάνωσαν φέτος το Παιδικό Χορευτικό Τμήμα του συλλόγου. Ευχαριστούμε τον Παναγιώτη Ταρτανή για την αφήγηση των σκέψεων του Μάνου Χατζιδάκι. Ευχαριστούμε επίσης όλους τους μαθητές, χορωδούς μουσικούς μικρούς και μεγάλους για την όμορφη συνεργασία θέλουμε να πιστεύουμε ότι η εκδήλωση αυτή θα αποτελέσει και ένα κίνητρο για περισσότερη μελέτη, συγκέντρωση και αφοσίωση στη μουσική και τα μουσικά όργανα! Ευχαριστούμε τον Δήμο Σαμοθράκη και τον Δήμαρχο προσωπικά για την όλη στήριξη και ειλικρινή συμπαράσταση στο έργο μας! Και τέλος ευχαριστούμε θερμά τη Γιώτα Τηγανούρια για την οργάνωση τη διδασκαλία και τη σύλληψη και εφαρμογή της όλης ιδέας, καθώς και της λειτουργίας αυτού του συλλόγου..!!